logo
letter-x.svg
letter-x.svg
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Zwembad De Neul - Sint Oedenrode

In het pittoreske Sint Oedenrode kan er volop worden gezwommen in het nieuwe, centraal gelegen zwembad De Neul. Het duurzame zwemcomplex is voorzien van de nieuwste innovaties. Door de beweegbare bodem kunnen minder valide mensen ook gebruik maken van het zwembad en is er een drenkelingdetectiesysteem geïnstalleerd. Wij mochten voor zwembad De Neul een sfeervolle en toegankelijke ontmoetingsruimte creëren. Waar men even kan wachten, een kop koffie kan drinken en de zwemkunsten van je kind kan aanschouwen.
 

Zwembad Lobby

Toen interieurdesigner Bo Kiepen-Roest begon met het ontwerp voor deze ontmoetingsruimte, zocht zij naar het juiste gevoel dat de ruimte moest uitspreken. “In een dergelijke ruimte hoeft niks, je mag een kop koffie of een broodje bestellen, maar je mag ook gewoon rustig zitten, wachten en kijken naar de zwemprestaties van je kind.” Bo zag overeenkomsten met een hotel lobby, waar mensen worden ontvangen, wachten en even een kop koffie drinken. Diezelfde fijne en toegankelijke sfeer wilde zij nabootsen in de ontmoetingsruimte van het zwembad. Dat begint al bij de op maat gemaakte balie/receptie. Deze is rolstoelvriendelijk gemaakt door een lager blad in het midden toe te voegen. De afgeronde hoeken en het lichte houten afwerking zorgen voor een rustige en toegankelijke sfeer.

Scandinavisch modern

Tijdens het ontwerpen werd er een moodboard samengesteld met warme kleuren, als tegenhanger op het vele blauw en wit van het zwembad. Veel organische vormen, lichte materialen en maatwerk dat precies is afgestemd op de verschillende bezoekers. In het midden van de ruimte is een fijne zithoek gecreëerd met de Nona bank in een warme mosterd kleur, de Era Lounge low - steel in het zalm roze, de Niu poefjes in velourse, rode stof en verschillende houten bijzettafeltjes. De ruimte wordt op een natuurlijke manier verdeeld door het maatwerkmeubel met daarin geïntegreerde Ipads voor het vertier van de kleintjes. Ook zijn er stroompunten voor het opladen van een laptop of telefoon. Aan de andere kant van de maatwerkkast is de lange Square wandbank geplaatst, gecombineerd met de Inox tafelonderstellen, terrazzo tafelbladen en de Mundi A met zwart stalen frame en eiken zitting en rug. Tegen de glaswand aan staan de Ema 1 H stoelen en de Ikon onderstellen, dé plek om de zwemwedstrijden en trainingen op de voet te volgen. . 

Multifunctionele vergaderruimte

Naast de ontvangstruimte is een extra afgesloten ruimte gecreëerd, die als vergaderruimte ingezet wordt. Deze ruimte wordt verhuurd of kan worden ingezet als leestafel of werkplek. Net als in de ontvangstruimte hangt ook hier een scherm waar je de zwemmers kan volgen tijdens wedstrijden of trainingen. Door de vele zitmogelijkheden is er voor iedere bezoeker een geschikt plekje gecreëerd; of je nu aan het raam gekluisterd wil zitten, tijdens het wachten even wil werken of ontspannen op de bank naar de schermen wil kijken…er is voor iedereen plek.  

Vragen over dit project? Wij horen het graag!

Morgen Internet - Zorgeloos website