logo
letter-x.svg
letter-x.svg
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Park Vossenberg - Kaatsheuvel

‘Het hart van het dorp’, zo wordt Park Vossenberg door de inwoners van het Brabantse Kaatsheuvel genoemd. Een openbare plek van zes hectare grond met volop natuur die de bewoners van Park Vossenberg gaat verbinden met de dorpsgenoten. De kapel is het kloppend hart van het park, waar al eerder een centrale ontmoetingsruimte met horeca is gecreëerd. Tegenover de kapel ligt het nieuwbouw complex dat 89 zorgappartementen telt. Allemaal met een aparte slaapkamer, eigen badkamer, keuken en terras of balkon. Op deze manier zijn de bewoners altijd verbonden met de natuur en het buitenleven. Daarnaast zijn er meerdere ruimtes ingericht voor recreatie, zorgverlening en behandelingen.

Zorgconcept

De combinatie van zelfstandig wonen met de nodige zorg en ondersteuning, is precies wat de Zorggroep Elde Maasduinen voor ogen had. Het is een zorgconcept waar intensief overleg over is gevoerd met verschillende partijen; bewoners, personeel en opdrachtgevers. Hierdoor is er een woonsituatie gecreëerd waarbij vrijheid en authenticiteit centraal staan. Door speciale techniek is de bewegingsvrijheid van de bewoners gemaximaliseerd, waardoor ze optimaal kunnen genieten van de faciliteiten van Park Vossenberg.

Deze faciliteiten zijn onder andere te vinden in de gemeenschappelijke ruimtes van het gebouw. Ieder met hun eigen stijl, sfeer en functionaliteit. Op de begane grond vinden we De Markt, een plek waar bewoners samenkomen en een beetje kunnen genieten van het horeca-gevoel. De lange Greentable is ideaal om met meerdere een kopje koffie aan te drinken. Maar er is ook ruimte om met z’n tweeën plaats te nemen aan een van de vele tafeltjes.

Recreatie

Bibliotheek De Heeren is ingericht met robuuste fauteuils en een grote authentieke bank. Een klassieke ruimte met genoeg zitruimte om weg te dromen in een goed boek of warm te worden bij de haard. De keukenkamer dient als ontmoetingsplek, waar bewoners samen komen in een fijne keukenomgeving waar gekookt en gegeten wordt. In de Wellness kamer is gebruik gemaakt van zachte roze- en beigetinten met frisse groen accenten. Hier word je helemaal in de watten gelegd door bijvoorbeeld je nagels te laten doen.

Vragen? Neem contact op

Meer projecten van Vervoort

Morgen Internet - Zorgeloos website