logo
letter-x.svg
letter-x.svg
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Amstelring De Nieuwe Sint Jacob - Amsterdam

In hartje Amsterdam tegenover Artis, ligt verzorgingstehuis De Nieuwe Sint Jacob van Amstelring. Met twee verdiepingen biedt het monumentale pand genoeg algemene ruimte voor de bewoners om te ontspannen en elkaar te ontmoeten. Naar het sfeervolle ontwerp van interieur architecte Sheryl Leysner mochten wij het meubilair, de wanddecoraties en de raamstoffering verzorgen.
 

Huiskamers met seizoenen

Het historische gebouw had veel behoefte aan geborgenheid en warmte. Vooral in de vier gezamenlijke woonkamers die het pand telt, moesten de bewoners zich prettig en vooral thuis voelen. Er is gekozen om iedere woonkamer een thema te geven, waardoor er meer eenheid en sfeer ontstaat. Het meubilair is daarom in iedere woonkamer gelijk, alleen het kleurgebruik is afgesteld op het thema. Over de twee verdiepingen vinden we de woonkamers ‘heerlijke herfst’, ‘warme winter’, ‘lieve lente’ en ‘zoete zomer’.

De hoge plafonds zijn in alle vier de woonkamers optimaal benut en versterkt. De vierenhalve meter lange raamstofferingen van Artimo versterken de hoogte en zorgen voor een huiselijke sfeer. Maar ook de meters hoge kasten geven de hoogte extra aandacht en zorgen daarnaast voor een natuurlijke scheiding in de grote ruimte.

In iedere woonkamer is een gedeelte ingericht als zithoek, waar de bewoners samen tv kunnen kijken op de Rui bank of Rui fauteuils. Of waar ze bij de haard kunnen opwarmen in de comfortabele en klassieke Jacob fauteuils.

Aan de andere kant van de gezamenlijke kamers vinden we een kleine keuken met ruime zitgelegenheid. Hier staat de Oregon eettafel met afgeronde tafelpoot, welke ook nog eens in hoogte te verstellen is met een hendel. In dezelfde kleurschakeringen zijn de Vikki stoelen geplaatst met een omarmende rugleuning. De gehele ruimte krijgt extra sfeer door de frisse groenbeleving en de bijpassende wanddecoraties. Door de klassieke elementen te combineren met opvallende kleuren is er een moderne huiselijkheid ontstaan.

Thema hoeken

Naast de woonkamers zijn er op iedere verdieping ook vier themahoeken te vinden. Deze intieme hoekjes zijn ingericht om te genieten van muziek, een goed boek of waar geschilderd kan worden. Geen wonder dat ook hier de comfortabele fauteuils te vinden zijn, voor een relaxed momentje alleen of met z’n twee. Of de bewoners zich nu graag terug trekken in hun eigen woning, liever het gezelschap opzoeken in de gemeenschappelijke ruimtes of even de kleine themakamers opzoeken, er is voor ieder wat wils in De Nieuwe Sint Jacob in Amsterdam.

Vragen over dit project? Wij horen het graag!

Morgen Internet - Zorgeloos website