logo
letter-x.svg
letter-x.svg
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Zorgbalans Sonnevanck - Hillegom

In december 2021 startte de bouw van het nieuwe behandelcentrum van Zorgbalans in Hillegom, genaamd; Sonnevanck. Sonnevanck is een gespecialiseerd geriatrisch behandelcentrum dat gericht is op individuen met ernstige gedragsproblematiek. Door de zware zorgvraag van de cliënten moest er tijdens de bouw kritisch worden gekeken naar de inrichting van het behandelcentrum. In samenwerking met Zorgbalans hebben interieur designer Amy Roovers en zorgmanager Joost Graat een interieur mogen samenstellen dat aan de behoefte van de cliënten en medewerkers voldoet.  

In maart 2024 is het behandelcentrum officieel geopend en met succes in gebruik genomen. Het interieur laat zich omschrijven als minimalistisch en eenvoudig en dat is natuurlijk niet zonder reden. De cliënten van Sonnevanck zijn door hun gedragsproblematiek gebaat bij een interieur dat prikkelarm is en rust uitstraalt. Daarnaast is het van belang dat het meubilair verzwaard, robuust en gedragsbestendig is, zodat de cliënten er niet onverwacht mee kunnen schuiven of optillen. Naast de bewonerskamers hebben wij ook de studio’s, gangen, vergaderruimtes en personeelsruimtes mogen voorzien van meubilair, wandafwerking en raambekleding.

Kleurrijke etages

Als inspiratie voor dit minimalistische interieur is er gekozen om één afbeelding vanaf de begane grond helemaal door te trekken tot aan de tweede verdieping. Deze afbeelding is vanuit de gangen van alle drie de etages te zien. Op deze afbeelding zijn meters hoge bomen te zien; op de begane grond zie je voornamelijk de stam van de bomen in het grasland.

 

Daarom is op de begane grond gekozen om groen als accentkleur door te voeren. Vervolgens zie je de gele gloed van de zon tegen de bomen en bladeren schijnen, vandaar dat geel op de eerste etage de boventoon voert. En bovenaan zie je de toppen van de bomen tegen een heldere blauwe lucht afsteken, niet zo raar dat de kleur blauw als basis is gebruikt voor de tweede etage.
 

Inrichting

In de woonkamers is met minimale middelen een fijne omgeving gecreëerd voor de cliënten en medewerkers. Zo heeft iedere woonkamer een klein, maatwerk huisje, waar de Nazari fauteuil geplaatst is, zodat cliënten zich even terug kunnen trekken en het geborgen gevoel versterkt wordt. Verder is de Mike bank gecombineerd met de Classy en Leie fauteuil zodat de cliënten daar bijvoorbeeld tv kunnen kijken. Daarnaast is er in iedere woonkamer een of meerdere zware eettafels geplaatst met daarbij de Finn H96 met slede poot of de Kalifa armstoelen. Op de begane grond is in de woonkamer nog een extra nis gecreëerd waar een maatwerk bank en de Floyd armstoelen zijn geplaatst, zodat de cliënten zich even kunnen terug trekken. Waar het mogelijk was heeft Fiori gezorgd voor extra sfeer door middel van smaakvolle groenbeleving. Dit bijzondere project laat zien dat sommige interieurconcepten niet altijd gebaat zijn bij uitgesproken kleuren en materialen, maar dat eenvoud en minimalisme de voorkeur hebben.

 

 

Vragen over dit project? Wij horen het graag!

Morgen Internet - Zorgeloos website