logo
letter-x.svg
letter-x.svg
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Bedrijfsrestaurant VPRO, NTR, BNNVARA & HUMAN - Hilversum

“Zullen we anders even gezellig in het restaurant gaan zitten?” Een zin die ze op het hoofdkantoor van de omroepen VPRO, NTR, BNNVARA en HUMAN vaker wilde horen. Want hun gezamenlijke bedrijfsrestaurant in Hilversum liet niet veel aan de verbeelding over en vertegenwoordigde niet de bijzondere identiteit van de omroepen. Tijd om daar verandering in te brengen en het creatieve en eigenzinnige karakter van de omroepen te laten spreken.

Substantieel Groen

Voordat de immens grote ruimte opnieuw werd ingedeeld is er eerst kritisch gekeken naar de sfeer van het bedrijfsrestaurant. Daarvoor is de identiteit van de omroepen onder de loep genomen, wie zijn ze en waar staan ze voor? Kernwaarden als ‘taboedoorbrekend’, ‘authenticiteit’, ‘nieuwsgierig’, ‘schurend’ en ‘creativiteit’ werden door alle omroepen genoemd. Dat klinkt als een club vol bruisende en kleurrijke personen. Vandaar dat er is gekozen voor een bont kleurenpalet dat lekker knalt en opvalt! Vooral de kleur groen werd erg gemist in de oude bedrijfskantine en hoe is dat beter op te lossen dan door veel aandacht te besteden aan de groenbeleving? Onze interieur ontwerpers hebben dit perfect weten te combineren met warme geeltinten, helder koraal en diepe blauwtinten.

Zitvariatie

Een belangrijk speerpunt voor de nieuwe inrichting was de variatie in zitmogelijkheden. Waar er voorheen simpelweg tafels en stoelen naast elkaar stonden, was het nu zaak om deze rechte lijnen te doorbreken en meer balans te creëren. Want naast dat het bedrijfsrestaurant voornamelijk wordt gebruikt voor het nuttigen van de lunch, was er ook de wens om hier te kunnen werken, vergaderen en bijeenkomsten te organiseren.

Door de bijzondere vorm van het bedrijfsrestaurant waren er veel ‘vergeten hoekjes’ die niet optimaal werden benut. In een van die hoekjes siert nu onze modulaire Brixen bank in een koraal kleurige stoffering. De bank is in een grote hoekopstelling geplaatst en is gecombineerd met een grafisch karpet en de gele Niu poefjes voor extra zitplekken.

Verderop in de ruimte zijn verschillende rechthoekige tafels ingezet, die vanuit het vorige interieur zijn hergebruikt. Deze worden gecombineerd met onze Daisy stoeltjes in wederom de koraal stoffering. Aan het raam en tegen de muur zijn wandtafels geplaatst met de minimalistische Krussk krukken. Voor de rode coffee corner springen meteen de knalgele Casmo L fauteuils in het oog, samen met het blauwe, ronde tapijt vormen ze een fijne combinatie. Maar ook de gele Biels banken zijn een echte eyecatcher. Deze ronde maatwerkbanken zijn prominent in het midden gesitueerd en zijn gecombineerd met de koraal kleurige Inox tafels.

Opvallend maatwerk

Deze diverse ruimte zou niet compleet zijn, zonder de bijzondere maatwerk creaties. Onder de trap hebben we een ruime zitkuil gecreëerd met daarin kussens die gemaakt zijn van de akoestische, vilt panelen die voorheen aan het plafond hingen. Achter de zitkuil is een geïntegreerde plantenbak gemaakt waar verschillende stekjes in zijn geplaatst voor extra groenbeleving.

In het midden van de ruimte is een grote, ovale zitbank geplaatst met daarin een rood, metalen frame dat gedecoreerd is met planten. Deze gele maatwerkbank is gecombineerd met ronde Stylus tafels met een gerecycled tafelblad en de Mundi A stoeltjes met gestoffeerde zit. Maar de echte eyecatcher is de rode coffee corner die geïnspireerd is op een vrachtcontainer. Het industriële karakter van de container steekt perfect af tegen het moderne en strakke interieur van het bedrijfsrestaurant.

De vertegenwoordiging van de vier omroepen is helemaal terug te vinden in dit kleurrijke interieur… het knalt in de positieve zin van het woord! En hopelijk hoor je in de Hilversumse wandelgangen steeds vaker: “Zullen we anders even gezellig in het restaurant gaan zitten?”

Vragen over dit project? Wij horen het graag!

Morgen Internet - Zorgeloos website