logo
letter-x.svg
letter-x.svg
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Canvas - Utrecht

Een van de populairste steden voor studenten in Nederland om zich te huisvesten en er de mooiste tijd van hun leven door te brengen. Utrecht. Maar het aanbod in de studentenstad is schaars en de huurprijzen rijzen de pan uit. En daar wil de gemeente Utrecht graag verandering in brengen, door het aanbod te vergroten. Studentenhuisvesting Canvas springt in dat gat in de markt. En levert kant-en-klare studentenwoningen op en gemeenschappelijke ruimtes voor de studenten om te recreëren.


Het voormalige Oudenrijn-ziekenhuisterrein was de uitgelezen locatie om ruimte te creëren voor studenten. Inmiddels zijn er 750 wooneenheden gerealiseerd over een vloeroppervlakte van 40.000 m². Het terrein bestaat uit een grote woontoren met 468 studentenwoningen, twee nieuwbouw gebouwen met 170 appartementen en het voormalige beddenhuis met nog eens 90 appartementen. Naast alle woningen zijn er meerdere gemeenschappelijke ruimtes in het complex. Horeca ruimte en fitnessruimte.

Aan onze partner Brunner de taak om zowel de gemeenschappelijke ruimtes als de appartementen in te richten. De appartementen moesten zowel smaakvol als praktisch ingericht worden. Want een kleine studentenwoning vraagt om een ideale indeling en een algemene inrichting. Daarom is er in de studentenwoning gekozen voor neutraal meubilair, veel wit, grijs en zwart. Zodat de studenten zelf hun persoonlijke draai aan het interieur kunnen geven met behulp van accessoires.


In de gemeenschappelijke ruimtes zien we juist het tegenovergestelde. Deze ruimtes zijn ruim opgezet met genoeg en diverse zitmogelijkheden. Op deze manier kunnen studenten zich afzonderen wanneer ze willen studeren, maar is er ook genoeg mogelijkheid om met meerdere te ontspannen. Er zijn tafels geplaatst waar twee personen aan kunnen schuiven, maar ook lange tafels voor grote groepen. Juist in deze ruimtes is er gekozen voor meer uitgesproken meubilair dat de zintuigen prikkelt. Uitbundige kleurcombinaties en vrolijke prints.

Vragen? Neem contact op

Meer projecten van Vervoort

Morgen Internet - Zorgeloos website