logo
letter-x.svg
letter-x.svg
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Efteling Loonsche Land - Kaatsheuvel

In 2017 opende de Efteling een nieuw vakantiepark, genaamd; Efteling Loonsche Land. Net als voor vakantiepark Bosrijk, mochten wij ook hier de totaalinrichting verzorgen. Dat wil zeggen; Vervoort van ontwerp tot meubilair en Vervoort Project van gordijn tot vloer. Dit mochten wij zowel voor de huisjes als de hotelkamers en het restaurant toepassen.

De kracht van de Efteling is een thema creëren dat tot de verbeelding spreekt. Voor dit vakantiepark zijn dit keer niet de sprookjesfiguren leidend, maar de natuur. Dat is namelijk al een sprookje opzich, met heuvelachtig duinlandschap, een weidse heide en een aangrenzend fris groen loofbos.

De landschapsarchitect ontwierp in het heidegebied de huisjes met vegetatiedaken. Beplant met heide en andere paarse begroeiing. De meeste huizen zijn gebouwd van hout, zoals in het boslandschap, de boomhutten die rijzen op palen verbonden door mooie loopbruggen. Op het prachtige hotel, ontworpen naar het landschap van 1850, prijken enorme hertengeweien die van veraf al te zien zijn.

Vakantiepark op maat

Dat vraagt om een inrichting die deze mooie omgeving eer aan doet. Samen met de ontwerpers van de Efteling bezochten we het Tripsdrilpark in Duitsland om inspiratie op te doen. “Ook hebben we een aantal meubelmakers uitgenodigd om met ons mee te denken over het meubilair. In het magazijn van Vervoort hebben we vervolgens een proefkamer gebouwd, met hoogslaper en al. Speels en geïnspireerd door de omliggende natuur, was het uitgangspunt voor het interieur, vandaar dat geen latje of paaltje precies gelijk is”, aldus Bo Roest-Kiepen (Vervoort red.). “Alles is letterlijk op maat gemaakt voor het vakantiepark”.

De stoelen zijn ontworpen alsof ze van ruwe planken vanuit het aangrenzende bos zo in elkaar getimmerd zijn. Dat geldt ook voor de hoogslapers die in zowel het hotel als in de woningen te vinden zijn. Natuurlijk is alles perfect vormgegeven en afgewerkt, ook de plinten die niet standaard recht zijn, maar golvend naar de natuurlijke lijn van een stam. Rieten lampenkappen en boomstamtafels maken de inrichting helemaal af.

Natuur centraal stellen

“Alleen voor het restaurant zijn andere modellen stoelen gekozen, om ook aan de praktische eisen als het aantal zitplaatsen, gewicht van het meubilair en de totale uitstraling te voldoen”, vult Karlijn van den Broek (Vervoort, red.) aan. Natuurlijk komt de natuur hier terug in de accessoires en de uitstalling van groenten en fruit die vers verwerkt worden in de gerechten. Er zijn zelfs een akker, een boomgaard met fruitbomen en een bessentuin aangelegd, die het restaurant gedeeltelijk zullen voorzien van ingrediënten.

Juist door de natuur centraal te stellen is het park een oase van rust naast het uitbundige attractiepark. “Prettig na vele uren vermaak in de attracties waaronder het spiksplinternieuwe Symbolica”, zegt Jürgen Smits (Manager verblijfsaccommodatie Efteling, red.). “Hoewel er in het park nog lekker doorgespeeld kan worden natuurlijk, maar dan wel in en op de houten klim- en klautertoestellen die helemaal in het natuurlijke landschap passen”.

Een totaalconcept dat met zoveel visie, specialisme en heel veel inzet is omgetoverd tot het mooiste vakantiepark allertijden. Een resultaat waar je normaal gezien alleen maar van kunt dromen.

Vragen? Neem contact op

Morgen Internet - Zorgeloos website