logo
letter-x.svg
letter-x.svg
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Zorgbalans Weeligenberg, Saanensduin, Horstendaal

Dat zorgmeubilair al enige tijd niet meer stoffig en ouderwets hoeft te zijn, bewijst dit verzorgingstehuis in Hillegom en Bennebroek in Noord-Holland. De organisatie Zorgbalans heeft twintig locaties verspreid over het gehele land. Wij kregen de eer om anderhalf jaar geleden drie locaties in te richten. Zorgbalans Weeligenberg in Hillegrom ontdeed zich van het oude meubilair en onderging een metamorfose. Een paar kilometer verder in Bennebroek zijn twee nieuwe locaties gebouwd, genaamd Saanensduin en Horstendaal. Alle twee de locaties zijn met de veel zorg en bijzondere kleurcombinaties ingericht tot een vrolijk en aangenaam verzorgingstehuis.


De organisatie Zorgbalans staat er om bekend dat ze durven af te wijken van het reguliere zorgmeubilair. Comfort en praktische kenmerken worden vaak als uitgangspunt genomen bij het kiezen van zorgmeubilair. Bij Zorgbalans is het creëren van sfeer minstens zo belangrijk. Dat maakt het voor de Studio extra interessant om aan de slag te gaan met dergelijke projecten, want ze kunnen hun creativiteit helemaal de vrije loop laten. En dat is te zien aan het eindresultaat. Veel kleur, veel verschillende stijlen en een eigentijdse invulling.

Net als bij ieder zorgproject, staan de bewoners voorop. Hun wensen en behoefte vloeien voort in de juiste sfeer en beleving. En omdat dat voor iedere bewoner weer anders is, zijn er verschillende woonkamers gerealiseerd met hun eigen sfeer en karakter. Want waar de een zich prettig voelt bij een klassieke omgeving, kan de ander beter uit de voeten met moderne elementen.


Onze Studio kreeg verschillende thema’s aangereikt, om te gebruiken als inspiratie voor de woonkamers. Bosrand, polder, bollenveld en strand zijn een aantal thema’s waar het meubilair en accessoires bij gecombineerd moesten worden. Aan de hand van een bijpassende foto kon de Studio een kleuren- en stoffenpallet voor iedere woonkamer samenstellen. Vervolgens kijken zij welke meubelstukken het beste aansluiten op het pallet en hoe de kamers zo praktisch mogelijk ingedeeld kunnen worden. Omdat het hier ging om een totaalproject zijn de wand- en raambekleding ook meegenomen in het creatieve plan.

Vragen? Neem contact op

Meer projecten van Vervoort

Morgen Internet - Zorgeloos website