logo
letter-x.svg
letter-x.svg
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Kennemerhart Huis in de Duinen - Zandvoort

Aan de rand van Zandvoort, tussen de prachtige natuur en de duinen ligt verzorgingstehuis ‘Huis in de Duinen’ van zorgorganisatie Kennemerhart. Het nieuwbouw gedeelte werd begin 2023 opgeleverd en bestaat uit drie verdiepingen met in totaal 97 appartementen en tien gemeenschappelijke woonkamers. Onze interieurontwerper heeft in samenwerking met Mike Groot het centrale restaurant (Het Paviljoen) en de gemeenschappelijke woonkamers mogen inrichten.

Het Paviljoen

Het Paviljoen in Huis in de Duinen vormt een verbindende functie in de wijk. Iedereen is er welkom, bijvoorbeeld voor een kopje koffie, een voorstelling of een georganiseerde activiteit. Ook mensen uit de omgeving zijn er welkom. Wanneer je het restaurant binnen loopt, valt je oog meteen op de knal oranje accentmuur. Als tegenhanger is hier de Palace wandbank voor geplaatst, die met zijn zachte groene kleur heel fijn contrasteert met de muur. Aan de andere kant van de Inox tafels, zijn de ranke Daisy stoelen geplaatst in dezelfde groentint.

In de rest van de ruimte is er een afwisseling gemaakt tussen ronde- en rechthoekige tafels voor een speels effect. De ronde Oregon tafels in een warme, donkere houtkleur worden gecombineerd met de zeer comfortabele Ontario armstoelen. Deze zijn van binnen in een lichte oranje tint en van buiten in een rode, roest tint gestoffeerd.

Dit zorgt meteen voor veel warmte in de ruimte, die op de accentmuur na helemaal wit geschilderd is. De rechthoekige tafels met stalen, trapeze onderstel worden gecombineerd met de Daisy stoelen en de verrijdbare Palace wandbank in een beige stoffering.

Gemeenschappelijke woonkamers

De gemeenschappelijke woonkamers in het Huis in de Duinen zijn ieder geïnspireerd op een bloem die groeit in het duingebied. Hierdoor heeft iedere huiskamer een eigen accentkleur gekregen, wat het voor bewoners weer makkelijker maakt om een woonkamer te herkennen. De woonkamers met de gele verfbrem en de roze struikheide zie je voorbij komen op de foto’s. In iedere woonkamer is een relax hoekje gemaakt, waar de bewoners TV kunnen kijken. De comfortabele Julian fauteuil is aan de buitenkant gestoffeerd met een botanische print en is binnenin effen gestoffeerd.

Voor de actieve zit is gekozen voor een ronde en rechthoekige Oregon tafel met daaraan verschillende stoeltjes. Wederom de Ontario armstoel en de gestoffeerde River en Vernon armstoel. Ook deze worden iedere keer gestoffeerd in het kleurenpallet van de desbetreffende bloem. In zijn totaliteit straalt het interieur van Huis in de Duinen een frisse en moderne sfeer uit. Het is eigentijds en daardoor een prettige omgeving voor zowel bewoners, bezoekers en werknemers.

Vragen over dit project? Wij horen het graag!

Morgen Internet - Zorgeloos website