logo
letter-x.svg
letter-x.svg
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Zorgbalans Kennemerduin - Heemstede

Aan de rand van Heemstede, omringt door bos en groen, ligt woonzorgcentrum Kennemerduin van Zorgbalans. In Kennemerduin wonen 86 ouderen, die (tijdelijk) niet meer zelfstandig kunnen wonen en verzorging en begeleiding nodig hebben. Voor rust en privacy kunnen de bewoners zich terugtrekken in hun eigen appartement. Maar wanneer ze hun medebewoners op willen zoeken of samen willen eten dan kan dit in het centrale restaurant. En dat restaurant heeft een warm en eigentijds interieur gekregen met zitgelegenheid voor 70 personen.

Luxe restaurant

Het restaurant mocht niet teveel aanvoelen als een woonzorgcentrum, dat was een van de eisen van het nieuwe interieur. Het moest een luxe, warme en uitnodigende sfeer krijgen en meer aanvoelen als een hotel. Interieurarchitect Mike Groot en onze interieurontwerper Danniek Brok gingen met deze wensen aan de slag.

Een van de eyecatchers is het luxe behang dat op een deel van de muren is aangebracht. Op het bruine behang staat een print van bladeren in een glimmende bronzen kleur. Maar dit is niet de enige verwijzing naar de natuur, ook de groenwand en de roze bloesemboom brengen het buiten gevoel naar binnen toe. De materiaal- en kleurkeuzes in het meubilair zijn hier subtiel in doorgevoerd. De knalroze Ema 2H stoelen vallen meteen op en worden gecombineerde met de zachtgroene Ema 2H en de ronde Liberty tafels met iconische poot.Natuurlijke scheiding

Middenin de ruimte zijn de Risto wandbanken geplaatst met daarboven hangplanten. Dit geheel zorgt voor een natuurlijke scheiding in de grote ruimte. Waar je aan de ene kant de warme sfeer van een hotel voelt, ervaar je aan de andere kant veel meer het buiten gevoel door de grote raampartijen. De wandbanken zijn gecombineerd met de Vince armstoelen met een massief beuken frame en beige, gestoffeerde rugleuning en zitting.

Bij de marmeren haard zijn de klassieke Cairo fauteuils geplaatst voor een knus zitje. Deze zijn gestoffeerd in een cognac kleurige stoffering, die we eveneens terug zien bij de Lord bank. Deze contrasteert fijn met de groenwand die bij de entree is geplaatst. Naast de groenwand hebben wij nog meer maatwerk mogen verzorgen, waaronder de buffetkast en de openkasten met de vele planten, spelletjes en service die als roomdivider zijn gebruikt. Zowel de bewoners als de bezoekers en uiteraard het personeel, hebben een fijne omgeving waar ze elkaar kunnen ontmoeten en samen tijd kunnen spenderen.

Vragen over dit project? Wij horen het graag!

Morgen Internet - Zorgeloos website