logo
letter-x.svg
letter-x.svg
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

De Korenbloem - Tilburg

Bij De Korenbloem aan de rand van het centrum van Tilburg, is gastvrijheid een heel groot goed. Daar zijn ze pas tevreden als de gasten hun liefde en passie voor gastvrijheid hebben kunnen proeven, zien en voelen. Vanaf 1985 kun je in een echte huiskamer setting genieten van hun borrel, bites en food, maar intussen was het interieur van de huiskamer wel toe aan een kleine update. En dus gingen wij, naar het ontwerp van Nicole van Beers, aan de slag met een opvallend en ongedwongen nieuw interieur.

Authentiek Cafégevoel

Binnenin De Korenbloem vallen direct de muren op die kleurrijke nisjes vormen. Bij binnenkomst begroeten warme, mosterdgele muren de bezoekers, waarmee direct een aangename sfeer ontstaat. Deze ruimte biedt een verscheidenheid aan hoge zitgelegenheden, met een mix van ronde en rechthoekige hoge tafels, allen voorzien van een Inox onderstel en massief eiken tafelbladen met een subtiel visgraatmotief. Het authentieke cafégevoel komt tot leven met de klassieke Bistro-krukken en gestoffeerde Holt S en New Retro S krukken in zachte groene en gele tinten, perfect passend bij de muurkleur. Tegen de muren zijn hoge, maatwerk banken geplaatst met een gebombeerde zitting in dezelfde warme mosterdkleur. Opvallend origineel is de wanddecoratie: een nooddeur 'behangen' met cassettebandhoesjes voor een leuke retro vibe, terwijl tussen de toiletdeuren een rek tot aan het plafond is gevuld met diverse bierflesjes.

Eigenzinnig huiselijk

Verderop langs de bar, verandert de sfeer met warme paarsrode muren. Verschillende tafelindelingen sieren het gebied, waaronder ronde tafels met visgraat tafelbladen, vergezeld door Ema 2 H armstoelen in verschillende gestoffeerde kleuren die de ruimte een eigenzinnige en huiselijk uitstraling geven. Tegen de muur vinden we opnieuw de gebombeerde wandbanken, ditmaal op normale zithoogte, gecombineerd met gestoffeerde New Retro stoelen en vierkante Inox tafeltjes; een ideale setting voor kleine of samen gevoegd voor grote gezelschappen.

Op de verhoging valt meteen een hoek op met een sfeervolle ronde tafel bij de authentieke raampartij. Deze speciale hoek biedt een warme en uitnodigende setting met gestoffeerde Ema 2 H en Ema 1 H stoelen rondom de tafel. Op deze verhoging zijn diverse zithoeken gecreëerd met ronde marmeren en vierkante eiken tafels, waar wederom de Holt en New Retro stoelen een plekje hebben gevonden.

Door te werken met een consistent kleurenpalet door de ruimte heen ontstaat er een gevoel van eenheid. De mix van verschillend zitmeubilair draagt bij aan een informele en ongecompliceerde sfeer; niets te netjes of formeel, gewoon lekker ongedwongen. Dit moderne huiskamergevoel, ontworpen door Nicole van Beers, is precies wat de Korenbloem wil uitstralen!

Vragen over dit project? Wij horen het graag!

Morgen Internet - Zorgeloos website