logo
letter-x.svg
letter-x.svg
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

TanteLouise Hoogerwaard - Hoogerheide

In maart 2022 is de bouw gestart van de nieuwe vestiging van TanteLouise in Hoogerwaard. Dit eigentijdse verpleeghuis, gelegen in het levendige dorpscentrum van Hoogerheide, omvat in totaal 141 bewonerskamers. Ons team heeft zich volledig ingezet om niet alleen deze bewonerskamers, maar ook het centrale restaurant en de 17 gemeenschappelijke woonkamers te voorzien van een warme en eigentijdse atmosfeer. Met zorgvuldige keuzes in materialen, kleuren, gordijnen, verlichting en natuurlijk meubilair hebben we dit doel met succes bereikt!

Brasserie ‘De Heerlijckheid’

Het kloppende hart van dit indrukwekkende gebouw is de brasserie, waar tevens de entree en receptie zich bevinden. De brasserie heeft als doel om alle 'heerlijkheden' samen te brengen: warmte, gezelligheid, eten en drinken, dit alles in een toegankelijke en huiselijke setting. Onze interieur designer Pebbles van Campen heeft daarom gekozen voor materialen en kleuren die rust uitstralen, maar toch eigentijds zijn. De subtiele roze-, rood- en groentinten combineren perfect met de lichte eiken vloer. Het meubilair in de brasserie vertoont iets intensere kleuren. De Kelly Flow Hole Maple stoelen met messing pootjes zijn gestoffeerd in lichte- en donkerrode tinten en een groene, gemêleerde kleur. Deze worden gecombineerd met rechthoekige, eiken Oregon eettafels. Langs de muur zijn op maat gemaakte, groen gestoffeerde banken geplaatst, met daarboven botanische visuals als wanddecoratie in een houten omlijsting, die perfect samengaan met de groene velours bekleding.

De ronde Inox tafels met marmerlook tafelbladen worden gecombineerd met Stella armstoelen, in verschillende varianten: met een webbing rugleuning en met een botanische, groene bekleding. Tegenover de balie staat een op maat gemaakte tafel om een kolom, met een HPL blad en een messing rand en tafelpoot. Maar dat is niet het enige maatwerk. Naast de kolomtafel en wandbank heeft onze interieur designer Pebbles ook het (schets)ontwerp gemaakt voor de receptie, plantenbakken, bar, het vlindertuintje en de keukenuitgifte. Interieurbouwer Van Heijst is verantwoordelijk voor het definitieve ontwerp, de bouw en implementatie van het maatwerk. Fiori is verantwoordelijk voor alle groenbeleving en boeketten die door het pand verspreid staan.

Woonkamers in kleurthema's

In de zeventien ruime woonkamers van TanteLouise Hoogerheide zijn verschillende kleurthema’s toegepast. Via vier basiskleuren – oker, groen, petrol en oud roze – brengen we herkenbaarheid aan in de ruimte. De blikvanger van elke kamer is de maatwerkkast, die dient als tv-dressoir, opbergkast en als plek voor de waterdamphaard. De wandkasten, ontworpen door Pebbles en collega Teun Vugts, zijn gemaakt door Howind. Elke woonkamer beschikt over een eethoek met de licht eiken Oregon eettafel, gecombineerd met de Finn armstoelen die zijn afgestemd op het kleurthema.

Rondom de maatwerkkast zijn diverse fauteuils geplaatst, met voldoende ruimte voor bewoners in rolstoelen. De Cain met hoge rug komt terug in verschillende kleuren en stofferingen en biedt extra ondersteuning voor hoofd en rug. De Rui fauteuil met lage rug in een cognackleurige bekleding komt overal terug, zodat deze uit te wisselen is. Naast het meubilair hebben we de woonkamers voorzien van extra sfeer door passende accessoires, verlichting, raambekleding en wanddecoratie.

Bewonerskamers

Naast de gemeenschappelijke woonkamers en de brasserie heeft het moderne verpleeghuis maar liefst 141 bewonerskamers. Naast het bed en de pantry hebben wij deze kamers voorzien van diverse items om de ruimte zo efficiënt mogelijk in te richten. In elke kamer staat een vierkante Oregon tafel en de Finn armstoel in een neutrale kleur. Deze dienen als bureautje, plek om iets te eten of om bezoek te ontvangen. Boven de tafel is een grote letterbak aan de muur bevestigd, tevens dienend als TV-meubel. In de vakken kunnen bewoners kleine, persoonlijke accessoires plaatsen.

Elke kamer heeft een maatwerkkast van HPL met schuifdeur, verschillende legplanken, een houten lade in het midden voor decoratie of apparatuur, en een zijdeur om kleding op te hangen. Deze kasten benutten de ruimte optimaal en bieden voldoende opbergruimte voor bewoners. Omdat we op alle fronten (meubilair, maatwerk, vloeren, verlichting, gordijnen, decoratie, enzovoort) hebben mogen meedenken over het interieur van TanteLouise Hoogerwaard, beschouwen wij dit als een bijzonder project. Met trots kijken we terug op de fijne samenwerking tussen alle partijen en natuurlijk op het complete eindresultaat!

Vragen over dit project? Wij horen het graag!

Morgen Internet - Zorgeloos website