logo
letter-x.svg
letter-x.svg
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

De Rooi Pannen - Eindhoven

Wanneer je de nieuwe aula van De Rooi Pannen in Eindhoven betreed, word je verrast door de dynamische opstelling van verschillende zitmogelijkheden. Iets wat juist sterk ontbrak in de aula voor de renovatie. Leerlingen, docenten en bezoekers hebben nu een ruimte waar iedereen gebruik van kan maken. Of je nu wil studeren, ontspannen of vergaderen. In samenwerking met architect Ralphf van Gendt hebben wij deze aula mogen omtoveren naar een klein theater.

Dynamische Aula

De aula van Toerisme en Recreatie in Eindhoven was alles behalve een inspirerende plek voor de leerlingen. De indeling was vlak en bestond uit simpele witte tafels met fel groene en rode stoelen. Door de stenen muren en het donkere tapijt oogde de ruimte klein en was de sfeer onrustig. De vraag van De Rooi Pannen was dus duidelijk; een dynamische ruimte creëren, die makkelijk om te toveren is voor andere activiteiten.

Vanwege die reden hebben wij gekozen om de Crona Light Eco stoelen en de bijbehorende Crona Light S krukken in te zetten. Deze zijn licht in gewicht waardoor ze makkelijk te verplaatsen zijn en ze zijn stapelbaar wat opbergen aanzienlijk makkelijker maakt. De stoelen zijn gecombineerd met ronde en rechthoekige Trust Special tafels met een neutraal licht eiken blad en een eenvoudig, zwart, stalen frame.

Extra pluspunt; deze tafels zijn ook klapbaar en dus wederom makkelijk op te bergen. De bordeaux rode krukken zijn gecombineerd met de Torino statafels en de Bradley Meeting tafel. Aan de andere kant van de tafels staan de hoge Biels maatwerkbanken met voetsport.

‘In the spotlight’

Omdat de leerlingen van Toerisme en Recreatie studeren voor een functie waarin ze vaak op de voorgrond zullen gaan treden, werd er een ‘mini theater’ in de aula gebouwd. De tribune heeft een dubbele werking; leerlingen kunnen tijdens de pauze plaats nemen op de kussens die op de tribune zijn geplaatst. Onder de tribune is genoeg opbergruimte om al het meubilair in op te bergen en zijn er twee afgesloten vergaderruimtes ingericht. Bovenop de tribune is ook zitruimte gecreëerd, waar je meer afgesloten kunt zitten om bijvoorbeeld te studeren. Onderaan de tribune zijn de Torino 9460 tafels geplaatst in combinatie met de Plot poefjes.

De tribune symboliseert als het ware ‘the spotlight’ waar de leerlingen van De Rooi Pannen in staan. Ook de rode kleuraccenten hangen samen met het theater thema. Daarnaast zorgt dat ook voor warmte en eenheid in het interieur. De aula heeft doormiddel van het kleurgebruik, de verschillende zitmogelijkheden en de tribune veel meer sfeer gekregen en is erg dynamische geworden door het meubilair dat makkelijk te verplaatsen is.

Vragen over dit project? Wij horen het graag!

Morgen Internet - Zorgeloos website