logo
letter-x.svg
letter-x.svg
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Zuiderschans - 's-Hertogenbosch

Het ‘oude’ gebouw van Zuiderschans in ’s-Hertogenbosch stond lange tijd leeg, want het verzorgingshuis voldeed niet meer aan de wensen en eisen van deze tijd. Hiervoor in de plaats is een prachtig nieuw- en vooral licht gebouw teruggekomen. Het nieuwe Zuiderschans bestaat uit 83 sociale huurappartementen en 44 studio’s voor mensen met verschillende zorgvragen, waaronder ook dementie. Het kloppend hart van het verzorgingshuis is de ontmoetingsruimte waar iedereen welkom is.
 

Verbindende ontmoetingsruimte

Naar het prachtige ontwerp van BuroBas, kregen wij de eer om zowel de ontmoetingsruimte als de woonkamers in te richten. De ontmoetingsruimte is de verbindende factor van het gebouw, de plek waar de appartementen, de zorgafdeling en de buurt samen komt. Deze multifunctionele ruimte wordt onder andere gebruikt voor de dagbesteding, er wordt een kop koffie gedronken door de bewoners en ook het personeel kan hier ontspannen of overleggen. Ook de open keuken wordt gebruikt voor vele activiteiten en zorgt voor een gezellige bedrijvigheid.

Omdat er veel verschillende doelgroepen gebruik maken van deze ruimte is er ook gekozen voor verschillend meubilair. De stevige Retro armstoelen met oranje/roze en groene stoffering, bieden veel steun tijdens het opstaan of zitten door de handige knoparm. Deze stoelen worden gecombineerd met de Oregon tafels in een lichte houtkleur.

De compacte, ronde tafeltjes met Ikon onderstel worden gecombineerd met onze Scarlet armstoelen. Deze zitjes zijn ideaal voor een snelle kop koffie in een klein gezelschap. Daarnaast zijn de stoelen erg licht en dat maakt ze makkelijk verplaatsbaar. Even verderop in de ruimte staat een ruime, ovale, maatwerk tafel die gecombineerd wordt met de Abby armstoelen. Net als de Scarlet laten ook deze stoelen zich kenmerken door het ranke frame en de organische vormen. Daarnaast oogt de Abby stoel meteen heel knus door de gecapitonneerde zitting en rugleuning.

Organisch fris

Naast alle actieve zitopties is er ook een kleine zithoek gecreëerd, waar de platenspeler of de piano voor extra sfeer kan zorgen. De volumineuze Toby fauteuils bieden ontzettend veel comfort door de omarmende zitting. De Doll 563 fauteuil laat zich kenmerken door zijn eenvoudige, Scandinavische design en de Bari bank in leerlook zorgt voor een warme en geborgen sfeer. In zijn totaliteit laat de ontmoetingsruimte zich kenmerken door zachte, lichte kleuren, de organische vormen en het elegante lijnenspel in het meubilair. Het is een frisse en gastvrije ruimte geworden, waar zowel bewoners, bezoekers als medewerkers zich thuis gaan voelen.

Vragen over dit project? Wij horen het graag!

Morgen Internet - Zorgeloos website