logo
letter-x.svg
letter-x.svg
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Daniel den Hoed - Rotterdam

Tegenover het Erasmus MC in Rotterdam bevindt zich het familiehuis Daniël den Hoed. Een ‘tweede thuis’ voor familieleden van kankerpatiënten die daardoor dichtbij hun naasten kunnen zijn. Ook kankerpatiënten die poliklinisch in het Erasmus MC worden behandeld, kunnen in het familiehuis logeren. Dit jaar verhuisde de kliniek naar een nieuw pand, dichterbij het Erasmus MC. Voor die nieuwe locatie was ook een nieuwe inrichting nodig en daar kwam Vervoort om de hoek kijken.

Little C

De verhuizing was de perfecte gelegenheid om ook het meubilair onder handen te nemen. Want het pand waar het familiehuis zich in ging vestigen had een totaal andere uitstraling dan hun vorige onderkomen. Het complex Little C heeft de uitstraling van een stoere en rauwe wolkenkrabber die zo in New York had kunnen staan. Vandaar dat elementen als de betonnen constructiepalen in het zicht zijn gebleven.

Het interieurconcept is naar een idee van Rachel Maréchal (directeur familiehuis Daniel den Hoed) en Femke Touwslager (interieurontwerper). Er is uitvoerig gekeken naar de functie van de ruimte en daar is het meubilair op aangepast. Zo is er voor de leesruimte gekozen voor de Rizo bank, die door de capitonnering een warme en retro look krijgt. Bij de grote raampartijen is gekozen voor wendbare fauteuils zodat je makkelijke kunt draaien en kunt genieten van het uitzicht. In de verschillende ruimtes is steeds gewerkt met kleurschakeringen van oranje en petrol. Deze keuze was bewust, zodat de verschillende kamers samen een eenheid vormen.

Omarmende omgeving

Iedere ruimte moet ervoor zorgen dat gasten zich op hun gemak voelen. Dat de zware periode waar ze in zitten enigszins wordt verlicht. Het creëren van een omarmende omgeving was het uitgangspunt voor dit interieur. Het industriële exterieur van het gebouw is daarom een fijne tegenhanger voor het warme en kleurrijke interieur. De houtenbalken tegen het plafond versterken de warme en geborgen sfeer van het familiehuis.

Vragen? Neem contact op

Meer projecten van Vervoort

Morgen Internet - Zorgeloos website