logo
letter-x.svg
letter-x.svg
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Topaz Zuydtwijck - Leiden

Het ‘ouderwetse’ restaurant van verzorgingstehuis Topaz Zuydtwijck in Leiden heeft plaatsgemaakt voor een ontvangstruimte waar ook wijkbewoners welkom zijn. Dit moet ervoor gaan zorgen dat de bewoners van het verpleeghuis de mogelijkheid krijgen om op een ontspannen en laagdrempelige manier contact te maken met familie, vrienden en buurtbewoners.

Het restaurant had voorheen een ouderwetse sfeer waar je niet meer dan een kop koffie en een kroket kon krijgen. Daar wilde de organisatie van Topaz verandering in brengen. Het restaurant is omgetoverd tot gastvrije ontvangstruimte voor bewoners, bezoekers en medewerkers. Een plek waar iedereen zich veilig kan bewegen en waar je gehoord en gezien wordt. Naar het ontwerp van interieurarchitecte Anika van Vugt realiseerde wij het nieuwe interieur voor deze ontvangstruimte.

Diverse zitmogelijkheden

Niet iedere bewoner, bezoeker of medewerker heeft behoefte aan hetzelfde. Daarom zijn er verschillende zitmogelijkheden gecreëerd, zodat mensen kunnen kiezen waar ze op dat moment behoefte aan hebben.

Een lange stamtafel waar je plaats kunt nemen aan de gele Gill stoel, de Retro A of de Stylo stoel en waar je de gezelligheid van de medebewoners kunt opzoeken. Plof neer op de Irvine bank of in de Jacob fauteuil waar je rustig TV kunt kijken. Deze fauteuils zijn allemaal gestoffeerd in een makkelijk afneembare stof, waardoor het geen ramp is als er wordt geknoeid.

Actief zitmeubilair

Daarnaast is er ook gekeken naar wat actiever zitmeubilair. Voor onder andere de medewerkers zijn er treinbanken tegenover elkaar geplaatst zodat ze gezellig samen kunnen lunchen. Maar ook aan de Stylo krukken of de Niu poefjes tegen het raam is genoeg plek om even tot rust te komen en lekker naar buiten te turen. Ook hebben we de groenbeleving meegenomen in het interieurplan. Verschillende planten in potten die zorgen voor een fris accent en verrijdbare plantenbakken die een natuurlijke afscherming creëren. Door middel van het vernieuwde interieur hebben we weten bij te dragen aan de visie van Topaz; het hele leven telt.

Vragen over dit project? Laat het ons weten!

Morgen Internet - Zorgeloos website