logo
letter-x.svg
letter-x.svg
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Home / Nieuws / Restaurant sfeervol en praktisch inrichten; 3 handige tips

Restaurant sfeervol en praktisch inrichten; 3 handige tips

Article Image 0
Article Image 1
Article Image 2
arrow2.svg
arrow2.svg


De inrichting van een restaurant is een project waar je heel je ziel en zaligheid in kunt leggen. Sommige mensen staan te popelen om ermee aan de slag te gaan, terwijl anderen juist met de handen in het haar zitten en niet weten waar ze moeten beginnen. In beide gevallen is het handig om eerst een aantal zaken op een rijtje te zetten, waardoor sommige interieurkeuzes gedurende het proces een stuk logischer worden. Wij helpen je graag met deze handige tips aan een eigentijds en praktisch restaurant interieur.
 

Creatief met ruimte

 

Sommige horecagelegenheden hebben de ruimte van een balzaal, terwijl je in andere ruimtes slechts ruimte hebt voor een paar tafeltjes. Je zou het misschien niet zeggen, maar beide mogelijkheden hebben hun uitdagingen. Het is daarom belangrijk om creatief om te gaan met de ruimte die je tot je beschikking hebt. Bedenk goed hoeveel couverts je kwijt wil en hoe je deze zo goed mogelijk kan positioneren. Een indeling maken van de ruimte is daarbij essentieel. In grote ruimtes is het vaak lastig om de inrichting van een restaurant knus en gezellig te krijgen. Het creëren van nisjes kan in dat geval helpen, bijvoorbeeld door maatwerkbanken in te zetten en groenbeleving te gebruiken als een natuurlijke roomdivider. In kleine ruimtes ligt de uitdaging logischerwijs in het creëren van zoveel mogelijk zitplekken op weinig vierkante meters. Een lange wandbank gecombineerd met tafels en stoelen zorgt voor optische verruiming en daarnaast kun je op een wandbank veel mensen kwijt.


Diverse restaurant inrichting

 

Een restaurant praktisch inrichten is één ding, maar het ook sfeervol krijgen is een tweede. Diversiteit aan meubilair zorgt automatisch voor een levendig effect en geeft de bezoeker meerdere zitopties. Zorg, indien mogelijk, voor zowel actieve en relaxte zitgelegenheden en maak een onderscheid tussen hoog en laag zitten. Door zitgelegenheden in verschillende hoogtes in één ruimte te zetten krijgt een ruimte meer balans.


Inrichten restaurant; fine dining of kwalitaria

 

Als laatste adviseren we om de inrichting van een restaurant dicht bij jezelf te houden en kritisch te kijken naar wat past bij de identiteit van de horecagelegenheid. Want er is niets zo fijn als een authentieke uitstraling en beleving en daar draagt interieur zeker aan bij. Een kwalitaria kiest logischerwijs niet voor hetzelfde interieur als een fine dining restaurant. Waar de een veel meer waarde hecht aan comfort zal de ander duurzaamheid veel belangrijker vinden. Passen veel contrasterende kleuren bij jou of houd je het liever ingetogen en meer ton-sur-ton? Het zijn nogal wat vragen en keuzes wat betreft de inrichting van een restaurant. Zie je door de bomen het bos niet meer? Neem dan contact met ons op, wij adviseren en helpen je graag met een interieur dat volledig bij je past!

Meer nieuws van Vervoort

Morgen Internet - Zorgeloos website