logo
letter-x.svg
letter-x.svg
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Home / Nieuws / Hospitality furniture: de do’s en don’ts

Hospitality furniture: de do’s en don’ts

Article Image 0
Article Image 1
Article Image 2
arrow2.svg
arrow2.svg


Wanneer er wordt gesproken over hospitality furniture, associëren we dat snel met de horeca branche. Maar niks is minder waar. Hospitality gaat over gastvrijheid; bezoekers een uniek en comfortabel verblijf of bezoek bieden. Of ze nu op bezoek zijn bij hun opa en oma in het verzorgingstehuis, bij een groot kantoorpand in de wachtkamer zitten voor een afspraak, een kantine inrichting of gaan dineren in een luxe restaurant; hospitality furniture is overal toepasbaar en speelt een belangrijke rol in de sfeer van het binnenmilieu.
 

Authenticitiet met hospitality furniture

 

In een fractie van een seconde hebben gasten of bezoekers onbewust een gevoel gecreëerd bij een ruimte. Dit gevoel is erg afhankelijk van hoe de ruimte ruikt, het kleurgebruik, de hoeveelheid natuurlijk licht en het geluid dat ze er horen. In het gebruik van hospitality furniture is het belangrijk om dicht bij jezelf én het merk van je bedrijf te blijven. Kies voor kleuren, materialen en vormen die in lijn staan met de persoonlijkheid van je merk. Wanneer bezoekers jouw pand of ruimte betreden, zullen ze voelen dat het klopt met het beeld of de verwachtingen die ze hebben. In de wachtruimte van de huisarts verwacht je geen bruine houten caféstoelen. En in een kwalitaria verwacht je geen fauteuils in een rode velours stoffering. Authenticiteit en eigenheid spelen in de samenstelling van een interieur dus een hele belangrijke rol.


Bruikbaar en comfortabel hospitality meubilair

 

Naast stijl en esthetiek is het ook van belang om na te gaan waar het meubilair voor wordt gebruikt en hoe comfortabel het product moet zijn. In een ruimte die voor meerdere doeleinden wordt ingezet, is het bijvoorbeeld belangrijk dat meubilair eventueel stapelbaar en makkelijk te verplaatsen is. Tijdens lezingen kunnen alle stoelen netjes naast elkaar worden geplaatst en eventueel gekoppeld worden. Comfort is hierin ondergeschikt, want mensen zitten een relatief korte tijd op hun stoel. In een fine dining restaurant is comfort daarentegen misschien wel het belangrijkste aspect van het meubilair. Gasten zitten langere tijd aan tafel en betalen niet alleen voor het eten, maar ook voor de totale ervaring.


Ga voor tijdloos hospitality furniture

 

Interieurtrends zijn af en toe net zo veranderlijk als het weer; het ene moment zijn de visgraatvloer en de zwarte stalen deur helemaal van nu, en het volgende moment zijn de tropische prints en velours fauteuils niet meer weg te denken. Wij adviseren om te kiezen voor een duurzaam en ook enigszins tijdloos interieur. Uiteraard leent niet iedere branche zich daarvoor, maar in kantoorpanden, zorginstellingen en schoolgemeenschappen is dit zeker aan te raden. Weet je na deze do’s en don’ts nog niet zeker wat voor hospitality furniture je moet kiezen? Neem dan contact met ons op en wij helpen en adviseren je graag!

Meer nieuws van Vervoort

Morgen Internet - Zorgeloos website