Erik Scherder bij Vervoort in Goirle: Beweging redt ons brein

16 februari 2016 was Erik Scherder, bekend van DWDD gastspreker bij ons in de showroom in Goirle.
Hij sprak op zijn welbekende enthousiaste manier, met enorme passie en veel beweging. Beweging was ook het thema van zijn verhaal.

Het zorgt er voor dat je controlecentrum in je brein actief blijft. Bij mensen met dementie is juist dit controlecentrum aangetast, alle prikkels komen als even belangrijk op hen af, met als resultaat:

complete chaos en angst. Beweging ter voorkoming van dementie, maar ook beweging bij dementie is zijn boodschap.

  • Hij hield de zaal volledig in de ban en actief met zijn: "Bent u nog bij me? Reageer eens, dat heb ik graag". Ja, zo'n 620 ogen bleven gericht op Scherder, want het verhaal was interessant, door iedereen te begrijpen en doorspekt met actuele en treffende voorbeelden. Er werd actief gereageerd en veel gelachen.

  • Ook bij het verhaal van Kees Theeuwes, directeur van de Leyhoeve in Tilburg dat Vervoort onlangs inrichtte, werd veel gelachen. Hij sprak vanuit zijn hart, zoals alleen hij dat kan, over hoe wonen voor ouderen zou moeten zijn en vooral hoe personeel daar aan kan bij dragen. Daar zijn geen diploma's voor nodig zegt hij: "Alleen het GVB: Gezond Verstand en Buikgevoel".

  • Twee bijzondere presentaties, voorafgegaan door Ingeborg van Meel (WoonWerkGeluk),die ons vertelde over Healing Environment. Zij gaf daarmee een heldere aftrap van de middag, die ging over aansluiten op de behoefte van ouderen en ouderen met dementie, in hun huiselijke omgeving en beleving van alle dag. Het vakgebied waar wij als Vervoort ook iedere dag mee bezig zijn.

  • Natuurlijk werd de middag afgesloten met een enthousiaste borrel en lekker eten van het Kookpunt.

Hartelijk dank voor uw komst!